Overig

Bouw hotel Vrieseplein start over een jaar

526

De bouw van een Best Western Hotel aan het Vrieseplein in Dordrecht kan over een jaar beginnen. Een jaar later worden de eerste gasten verwacht. Dat vertelt ontwikkelaar en toekomstig exploitant Titus Stoelinga.

Over de komst van het hotel wordt al jaren gesproken, maar tot nog toe stuitten de plannen op weerstand in de buurt. Op een informatiebijeenkomst in februari kwamen zo’n honderd mensen af, die hun bezwaren deels gehonoreerd zagen. Gisteravond kwamen slechts enkele mensen naar het Stadskantoor om de jongste variant te bekijken. Stoelinga hoopt daarmee de laatste bezwaren weggenomen te hebben. ,,Al kun je het nooit iedereen naar de zin maken, maar met mensen die dan nog problemen hebben gaan we nog praten.”

Eén van de belangrijkste pijnpunten, de parkeergarage, is geschrapt. Buren hebben daardoor geen last meer van inschijnende koplampen. Achter het terrein blijft de bestaande parkeerplaats met 79 plaatsen, waarvan 29 voor buren met vergunning. Die zijn te bereiken door de monumentale poortwoning naast het hotel.

Het achterste deel van  het gebouw, ooit bedacht als rechte doos van drie verdiepingen, krijgt nu twee verdiepingen, met daarop een schuin dak en een aantal dakkapellen. De nieuwbouw tussen de poortwoning en het casino wordt grotendeels uitgevoerd in dezelfde stenen als de poortwoning. Alleen de begane grond zal een lichter accent krijgen

Terras
Stoelinga ziet verder af van plannen voor een terras, zodat de buurt ook daar geen last van kan krijgen. Verder legt hij voor de bewoners van de Vriesestraat een brandgang achter hun tuinen aan.

De hoteleigenaar zoekt nog een oplossing voor de oude vakwerkloods op het terrein. Die wordt door veel mensen mooi gevonden, maar het dak en de stalen spanten verkeren in slechte staat.

De reacties waren gisteravond positief. ,,Het aanzien vanuit de stad wordt weer mooi”, schreef één van de buren. Anderen zijn blij dat er een einde komt aan het rommelige karakter van het gebied: ,,Het ziet er nu niet uit.” Bewoners van het Vrieseplein hopen dat de komst van hotelbezoekers maakt dat daklozen en alcoholisten het plein minder aantrekkelijak gaan vinden.

Bron: ad.nl